Защо компании спират да рекламират в Х

Реклами за множество марки са пуснати в акаунта, който споделя съдържание, прославящо Хитлер

Защо компании спират да рекламират в Х | StandartNews.com

Най-малко две марки са заявили, че ще спрат рекламирането в X, платформата, известна преди като Twitter, след като техните реклами и тези на други компании са пуснати в акаунт, насърчаващ фашизма. 

Нестопанската организация за наблюдение на новини Media Matters for America документира в доклад, че реклами за множество масови марки са пуснати в акаунта, който споделя съдържание, прославящо Хитлер и нацистката партия.

Реклами за марки, включително Adobe, Gilead Sciences, футболния отбор на университета в Мериленд, болница Langone на университета в Ню Йорк и NCTA-Асоциацията за интернет и телевизия, се пускат заедно с туитове от акаунта, който е събрал стотици хиляди гледания, отбелязва CNN.

„Ние приемаме отговорното поставяне на реклами на NCTA и сме загрижени, че нашата публикация за бъдещето на широколентовата технология се появи до това силно смущаващо съдържание“, коментира говорител на NCTA, добавяйки, че организацията е избрала марката на X мерки за безопасност, включително ограничения за ключови думи и ограничаване на разположението на рекламите до „домашната емисия на целевите аудитории“.

„Безопасността на марката ще остане основен приоритет за NCTA, което означава спиране на рекламите в Twitter/X в обозримо бъдеще и силно ограничаване на органичното присъствие на NCTA в платформата“, кавза Диц.

Часове след като докладът Media Matters беше публикуван в сряда сутринта и CNN забеляза реклами на допълнителни марки, работещи в акаунта, акаунтът изглеждаше спрян.

Според X рекламните импресии на страницата са минимални.

Проблемът идва, когато X се опитва да примами рекламодатели обратно към платформата, след като много от тях напуснаха след поглъщането на компанията от Илон Мъск миналата есен поради опасения относно модерирането на съдържанието, масовите съкращения и общата несигурност относно посоката на платформата. Мъск каза миналия месец, че компанията все още има отрицателен паричен поток поради почти 50% спад в основните приходи от реклама.

Миналата седмица X каза, че е въвел допълнителни контроли за безопасност на марката за рекламодателите, включително възможността да избягват показването на техните реклами до „насочена реч на омразата, сексуално съдържание, безпричинна кръв, прекомерна ругатня, нецензурни думи, спам, наркотици“. В допълнение към рецензентите на модериране на съдържание от хора, които следят за съдържание, което нарушава правилата на платформата, X казва, че има автоматизиран софтуер, който определя къде и как се поставят рекламите на платформата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай