Започва производство по несъстоятелност срещу Oracle… в Русия

CROC е предявила иск срещу Oracle в Русия за 49,7 милиона рубли

Започва производство по несъстоятелност срещу Oracle… в Русия | StandartNews.com

Арбитражният съд в Москва е започнал първоначално производство по несъстоятелност на руското подразделение на Oracle Corporation, съобщава ТАСС. Решението е предизвикано от съдебен иск, подаден от ZAO Croc Incorporated, с който се иска обявяване на JSC Oracle Computer Equipment в несъстоятелност. През март 2022 г. компанията обяви спирането на всички операции в Русия.

След това част от служителите на руското подразделение на корпорацията се присъединяват към местния разработчик на СУБД Postgres Professional, а консултантското подразделение на Oracle Consulting в Руската федерация продължава да работи под новата марка Data Prime. През есента на 2022 г. се появи информация, че операторът Megafon възнамерява да подаде иск за обявяване на руската структура на Oracle в несъстоятелност. Но тя беше изпреварена от компанията CROC, която изпрати съответната молба в съда в края на декември.

Вече стана известно, че съдът е въвел първоначално производство по несъстоятелност - надзор - срещу Oracle в Русия. Подробности за процеса и мотивите за решението все още не са оповестени. Отбелязва се, че през юни миналата година CROC е предявила иск срещу Oracle в Русия за 49,7 милиона рубли. По-късно съдът постановява да се възстановят 47,4 млн. рубли от ответника за "неоснователно обогатяване" по договор за услуги за техническа поддръжка, които никога не са били реално предоставени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай