Неделя,

YouTube започва да тества реклами в Shorts

От: екип на Стандарт -
351
YouTube започва да тества реклами в Shorts
A
A
A

YouTube започва да тества реклами в Shorts - функция за кратко видео, която компанията въведе през 2020 г., подобна на тази, което предлагат TikTok и Instagram.

Рут Порат, финансов директор на Alphabet коментира, че компанията изпитва лека пречка за ръста на приходите, тъй като гледаемостта на Shorts нараства като процент от общото време в YouTube“. „Тестваме възможността за приходи от Shorts и резултатите от рекламодателите са окуражаващи.“

Според Google Shorts на YouTube генерира 30 милиарда гледания дневно, което е четири пъти повече от миналата година.

Междувременно ръстът на приходите от реклами на YouTube се повиши, достигайки 6,86 милиарда долара, показва отчет за печалбите за първото тримесечие , но това беше под очакванията на анализаторите. Сайтът за споделяне на видео стана свидетел на спад в рекламите с директен отговор, като например кампании за инсталиране на приложение.

Новината идва, след като миналата година YouTube въведе фонд за създатели за Shorts на стойност 100 милиона долара, надявайки се да примами потребителите да използват неговата платформа.

Тогава компанията обяви, че ще плаща на създателите, които правят популярни видеоклипове, до 10 000 долара на месец.

През февруари продуктовият директор на YouTube Нийл Мохан сподели по-нататъшни планове за създателите да печелят пари от Shorts. Те включват добавяне на съдържание, което позволява на потребителите да пазаруват от Short и внасяне на Суперчат в услугата.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията