YouTube стартира специална страница за подкасти

Страницата дебютира в края на юли и все още е в процес на внедряване

YouTube стартира специална страница за подкасти | StandartNews.com

YouTube стартира специална страница за подкаст. Тъй като границите между подкастинг и YouTube се размиват, всяка стъпка, която компанията предприема към консолидиране на слушането, може да представлява предизвикателство за конкурентите Spotify и Apple Podcasts.

Страницата дебютира в края на юли и все още е в процес на внедряване, а към момента е  достъпна само в САЩ на youtube.com/podcasts или чрез страницата Explore (в приложението или браузър), където има нов раздел за подкаст. Новата страница включва актуални предавания и канали, които вече имат милиони абонати, като The H3 Podcast или подкаста на Logan Paul.

Страницата не е толкова сложна, колкото конкурентните подкаст платформи, но това може да няма толкова голямо значение. Проучване на Cumulus през май установи, че YouTube вече превъзхожда Apple Podcasts и Spotify, благодарение на нарастването на видео подкастите и лекотата на използване, така че може би е по-умно да се придържате към формата, който публиката вече познава.

Присъствието на YouTube в подкастинг пространството се случи по-скоро спонтанно, а не като умишлена стратегия. Apple беше първият технологичен гигант, който навлезе в пространството, стартирайки подкасти през 2005 г. Spotify започна агресивно да преследва подкастинг през 2019 г. със студийни и технически придобивания и блокбъстър сделки със звезди като Джо Роугън и Алекс Купър.

Стриймърът донесе 28,8 милиарда долара на своята компания майка Google през 2021 г. Междувременно цялата подкаст индустрия надхвърли 1 милиард долара миналата година, Страницата е индикация, че компанията все пак може да вложи повече ресурси в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай