Понеделник,

YouTube представи ключовите си приоритети

От: екип на Стандарт -
628
YouTube представи ключовите си приоритети
A
A
A

Нийл Мохан, новият ръководител на YouTube представи ключовите си приоритети за медийната платформа в първото си обръщение към общността, откакто влезе в ролята миналия месец. В писмото си Мохан казва, че „ще продължи да поставя създателите на първо място“ и обобщава някои от последните функции, добавени от платформата. Той също така добавя и една особено интересна нова: YouTube разработва генеративни AI инструменти за създатели на съдържание.

По думите му създателите ще могат да разширят опцията за разказване на истории и да повишат производителността си - от виртуална смяна на тоалети до създаване на фантастична филмова обстановка чрез генеративните възможности на изкуствения интелект (ИИ), каза Мохан.  

YouTube не дава конкретни подробности относно това как ще работят тези генеративни ИИ инструменти, но Мохан каза, че можем да очакваме те да бъдат пуснати за създателите „през следващите месеци“, заедно с неразкрити защити, за да се гарантира, че технологията се използва отговорно.

„ИИ предоставя невероятни творчески възможности, но трябва да бъде балансиран от отговорно управление“, каза Мохан.

Мохан също обеща голямо ново допълнение към YouTube Shorts и ще пусне функция за създаване, която позволява на потребителите да записват Short в оформление едно до друго до съществуващ YouTube видеоклип или Short, подобно на функцията Duet на TikTok. 

YouTube TV скоро ще позволи на потребителите да гледат няколко игри едновременно.

След като Сюзън Войчицки, която се оттегли като главен изпълнителен директор на YouTube след девет години, Мохан поема юздите в бурен момент. Alphabet, компанията майка на YouTube, съобщи, че приходите от реклами за платформата са се сринали с 8 процента на годишна база през последното тримесечие. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията