YouTube обяви серия от промени в контрола на съдържание за хранителните разтройства

YouTube планира да добави панели, насочващи зрителите към кризисни ресурси под съдържанието

 YouTube обяви серия от промени в контрола на съдържание за хранителните разтройства | StandartNews.com

 YouTube обяви серия от промени в начина, по който контролира съдържание, свързано с хранителни разстройства.

Платформата отдавна е премахнала съдържание, което възхвалява или популяризира хранителни разстройства, а Правилата на общността на YouTube вече също ще забраняват съдържание, което показва поведение като прочистване след хранене или екстремно броене на калории, което рисковите потребители могат да бъдат вдъхновени да имитират. За видеоклипове, които показват такова „подражаемо поведение“ в контекста на възстановяване, YouTube ще позволи съдържанието да остане на сайта, но ще го ограничи до потребители, които са влезли в сайта и са на възраст над 18 години.

Промените идват, тъй като социалните медийни платформи са изправени пред засилен контрол за тяхното въздействие върху психичното здраве на потребителите, особено на младите хора. През 2021 г. законодателите обвиниха Instagram и YouTube за популяризиране на акаунти, включващи съдържание, изобразяващо екстремна загуба на тегло и диета за млади потребители. И TikTok беше изправен пред критики от група за онлайн безопасност, която твърдеше, че приложението предоставя на тийнейджъри съдържание, свързано с хранителни разстройства (въпреки че платформата се противопостави на изследването). 

В допълнение към премахването или възрастовите ограничения на някои видеоклипове, YouTube планира да добави панели, насочващи зрителите към кризисни ресурси под съдържание, свързано с хранителни разстройства в девет държави към този момент. 

Както при много политики за социалните медии обаче, предизвикателството често не е въвеждането му, а налагането му, предизвикателство, пред което YouTube може да се изправи при разпознаването кои видеоклипове са, например, в подкрепа на възстановяването. YouTube заяви, че ще въведе прилагането на политиката в световен мащаб през следващите седмици и планира да използва както човешко, така и автоматизирано модериране, за да преглежда видеоклиповете и техния контекст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай