Петък,

Япония планира стриктни мерки срещу социалните мрежи

От: екип на Стандарт -
589
Япония планира стриктни мерки срещу социалните мрежи
A
A
A

Япония е поредната държава, която планира да забрани TikTok. Депутати от управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (ЛДП) ще изготвят предложение, с което да призоват правителството на страната да предприеме този актите мрежи като TikTok, ако те бъдат използвани за провеждането на кампании за дезинформация. Това e съобщиl в интервю за Ройтерс високопоставен депутат от ЛДП, цитиран БТА.

По думите му, ако бъде доказано, че дадено приложение преднамерено е било използвано от определена структура на дадена държава за провеждането на злонамерена операция, то трябва да бъде незабавно спряно.

Предложението за евентуална забрана в Япония няма да бъде насочено към някоя конкретна онлайн социална мрежа.

Много американски конгресмени призовават администрацията на президента на САЩ Джо Байдън да бъде забранена онлайн платформата TikTok която е собственост на китайската корпорация ByteDance. Те твърдят, че социалната мрежа за споделяне на кратки видеоклипове се използва от властите в Китай за нерегламентирано събиране на данни, а съдържанието, публикувано в нея, вреди на менталното здраве на подрастващите, отбелязва Ройтерс.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com