Ядосан финландец взриви своята Tesla с 30 кг динамит

Малко преди това Туомас Катайнен научил, че трябва да плати 20 000 евро за нова батерия

Ядосан финландец взриви своята Tesla с 30 кг динамит | StandartNews.com

Един от най-гледаните клипове в YouTube малко преди края на годината, идва от Финландия, където притежател на електромобил от компанията на Илън Мъск е решил да го взриви и заснеме с помощта на местен „ютубър“.

Туомас Катайнен наскоро закупил Tesla Model S от 2013 г на старо. Той минал безпроблемно само 1500 км, след което установил, че батерията на колата е за смяна. След множество съобщение за грешки на бордовия компютър, финландецът посетил сервиз, където научил, че гаранцията на неговия електромобил е изтекла скоро и батерията няма как да  бъде сменена вече за сметка на производителя. Цената на нова батерия за този вид Tesla е малко над 20 000 евро.

Когато научил това, Катайнен се обърнал към местен автор на съдържание, известен с други подобни проекти. Двамата, заедно с екип по експлозиви, закачили за електромобила повече от 30 кг динамит и го взривяват в изоставена мина. Всичко е документирано, а за да успокои гнева си, собственикът на Tesla-та без батерии дори поставя манекен с лицето на Илън Мъск в автомобла си, който изчезва за част от секундата, както можете да видите и в клипа. Гледанията на видеото само за няколко дни доближават 5 милиона.

Тук ще намерите още технологични новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай