Xiaomi работи по сгъваем телефон с изскачаща селфи камера

Устройството ще разполага и с по-добър живот на батерията

Xiaomi работи по сгъваем телефон с изскачаща селфи камера | StandartNews.com

Xiaomi най-вероятно работи по нов сгъваем смартфон. Този път той ще разполага с изскачаща селфи камера, за да се даде възможност за пълноекранно изживяване на основния дисплей.

Новината пристига от патент на китайския технологичен гигант, който беше споделен от @Shadow_Leak в Twitter. Разглеждайки изображенията, споделени в туита, можем да видим, че смартфонът разполага с два панела на дисплея. По-големият основен дисплей се сгъва навътре, докато един от външните панели включва по-малкия вторичен дисплей. Междувременно в другата половина на задния панел се намира основната система от камери, която се състои от три сензора за изображения.

За сега не е известно какви точно функции предлага всеки сензор. Междувременно предната част не носи прорез за селфи камерата или някаква индикация за сензор под дисплея. По-скоро изглежда, че марката може би се опитва да възроди тенденцията на изскачащите камери, но този път със сгъваеми смартфони. Камерата за селфита е разположена в механизъм, който вероятно ще бъде моторизиран. Разглеждайки този издигащ се модул, можем да видим два изрязани отвора, което означава, че става въпрос за двойна предна камера.

Макар че изображенията разкриха само тези няколко детайла, туитърът добави и още една нова промяна в този модел. Очевидно новият сгъваем смартфон ще разполага с по-големи батерии за по-дълъг живот с едно зареждане.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай