Xiaomi показа концептуална версия на 12S Ultra със сменяеми обективи от фотоапарати Leica

Не всички концептуални проекти обаче се появяват на пазара.

Xiaomi показа концептуална версия на 12S Ultra със сменяеми обективи от фотоапарати Leica | StandartNews.com

Xiaomi показа концептуална версия на смартфона Xiaomi 12S Ultra, която поддържа използването на подвижен обектив от Leica в камерата. Флагманът, пуснат на пазара по-рано тази година, вече привлече вниманието на потребителите със своя 1-инчов сензор на основната камера - той е много по-голям от обичайно използвания в смартфоните и прилича повече на сензорите за изображения, използвани във фотоапаратите.

Новата концепция има гореспоменатия по-голям сензор, както и байонет за обектив от серията Leica M. Китайският технологичен гигант вече си е сътрудничил с Leica за разработването на системата от камери, използвана в 12S Ultra. Най-вероятно става въпрос за разработване на оптиката на смартфона.

Но показаната концепция е за превръщане на смартфона в "професионален фотографски инструмент", който осигурява "истинска дълбочина и рязкост", вместо да я оформя със софтуер за смартфони.

През последните години производителите постигнаха голям напредък в областта на фотографията благодарение на изчислителната мощ на процесорите, която може да компенсира сравнително скромните характеристики на сензорите и оптиката на смартфоните. Сега разработчиците ще имат възможност да оценят какво може да направи комбинацията от изкуствен интелект на смартфон и обектив, използван в истински безогледални фотоапарати. Нещо подобно вече беше опитано от Motorola с помощта на оптиката на Hasselblad в аксесоара MotoMod за смартфона Moto Z.

Xiaomi твърди, че концепцията използва инструментите за обработка на снимки на AI Image Solution и позволява да се правят 10-битови RAW снимки. Разглобяемите обективи се комбинират с приложения за камери с различни софтуерни функции. За съжаление Xiaomi все още не планира да започне да продава устройството - не всички концептуални проекти се появяват на пазара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай