Volkswagen представи свой достъпен електрически автомобил

Очаква се да бъде пуснат в производство от 2025 г.

Volkswagen представи свой достъпен електрически автомобил | StandartNews.com

Volkswagen представи своя достъпен електрически автомобил за масовия пазар под формата на концепция, наречена ID. 2all. С начална цена от 25 000 евро и прогнозен пробег от 450 километра, наподобяващият Golf електрически хечбек е описван като Plug-in превозно средство за хората.

VW разкри ID. 2all по време на събитие за инвеститори в Германия, напомняйки за събитието за деня на инвеститорите на Tesla, в което се очакваше Илон Мъск да покаже достъпен електрически автомобил, но не го направи. Това доведе до спад на цената на акциите на Tesla. По време на презентацията VW очерта стратегия, която включва инвестиция от 180 милиарда евро за пет години в области като производство на батерии и суровини, тъй като се стреми да намали разходите за производство на електрически автомобил и да изпревари Tesla и други, като увеличи своите пазарен дял.

Въпреки че е само концепция, VW заяви, че очаква да пусне автомобила в производство от 2025 г. Това ще бъде един от 10-те plug-in модела, които трябва да дебютират до 2026 г.

Това ще бъде първият plug-in автомобил на VW с предно задвижване; всички останали досега са били със задвижване на задните колела с един двигател или задвижване на всички колела с двоен двигател. Задвижването ще позволи и по-бързо зареждане, като VW прогнозира скорост на зареждане от 10 до 80 процента от приблизително 20 минути. ID. 2all ще бъде с малко място за съхранение, с 460-1330 литра обем, в зависимост от конфигурацията на седалките.

Като хечбек, ID. 2all ще води трудна битка както в САЩ, така и в Европа. Ерата на „горещите хечбекове“ дойде и си отиде, като повечето производители на автомобили пренасочиха фокуса си към кросоувъри, SUV и камиони. 

От германската компания залагат на изцяло нов дизайнерски подход, доста различен от текущата гама електромобили на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай