Виртуална земя в метавселената е продадена за рекордните 5 млн. щ. долара

На VIP членовете ще бъде предложена виртуална комуникация с инвеститорите, както и възможност да присъстват на специални онлайн събития и конференции

Виртуална земя в метавселената е продадена за рекордните 5 млн. щ. долара | StandartNews.com

Анализаторската компания Curzio Research е закупила 19 виртуални парцела в малко известната метавселена TCG World за 5 млн. щ. долара и планира да построи централата си на 12 парцела с размери 128x128 метра и още седем парцела с двойно по-големи размери.

За строителството е избран азиатският регион в метавселената. На VIP членовете ще бъде предложена виртуална комуникация с инвеститорите, както и възможност да присъстват на специални онлайн събития и конференции.

"Метавселената е това, което трябваше да бъде интернет. Децентрализирано място без разрешения, където хората могат свободно да създават и притежават своето цифрово съдържание.", заявява Франк Курзио, основател на Curzio Research

"Строежът" на централата е планиран да приключи през септември 2022 г., точно след официалното стартиране на виртуалния свят.  TCG World е един от няколкото метасвята, които бяха открити с надеждата за ранно запознаване с идеята, след като Марк Зукърбърг обяви намерението си да създаде свой собствен метасвят, който да съчетава развлечения и работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай