Virgin Galactic обяви победителя, който ще лети безплатно в космоса

Късметлията получава два билета за пътуването

Virgin Galactic обяви победителя, който ще лети безплатно в космоса | StandartNews.com

Една от компаниите, участващи в новата космическа надпревара Virgin Galactic, непосредствено след първия си успешен полет тази година реши да предостави безплатни места за някои от следващите си пасажери.

Ричард Брансън обяви, че компанията ще разиграе две места в своя космически кораб чрез платформата за онлайн томболи Omaze. През последните месеци в надпреварата за полет се записаха няколкостотин хиляди участника от над 200 страни. Участието в томболата бе свързано и със заплащане на 10 щ. долара, които обаче отиват за благотворителност. Събраните пари за фондацията Space for Humanity надвишават 1,7 милиона щ. долара.

Днес победителят в томболата бе обявен официално.  Изтеглената щастливка се нарича Кейша и е гражданин на Антигуа. Фамилията ѝ се пази в тайна, но вече се знае, че тя ще вземе дъщеря си, студентка по астрофизика със себе си.

Освен самия полет спечелилите ще получат и обиколка на Космодрум Америка, водена лично от собственика на компанията Брансън. Използвайки случая той обяви, че томболата ще бъде проведена отново след време, въпреки че за сега няма планове кога точно това ще се случи.

Ако искате да прочетете още подобни новини, посетете рубриката ни Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай