В Кранево стартира летен лагер с участието на младежи и учители от шест европейски държави

Включиха се над 80 младежки от България, Румъния, Италия, Франция, Испания и Белгия

В Кранево стартира летен лагер с участието на младежи и учители от шест европейски държави | StandartNews.com

Над 80 младежки от България, Румъния, Италия, Франция, Испания и Белгия се включиха в летния медиен лагер RAINBOW, който се провежда в хотелски комплекс AquaLife в Кранево. До 9 юли те ще участват в интерактивни игри, развиващи уменията за работа в екип и подкрепящи културния обмен между учители и ученици. В рамките на събитието международни експерти ще провеждат семинари на различни теми като приобщаване, създаване на медийна кампания, как да бъдем добри журналисти и др. Лектори и обучители в програмата са Лина Руиз от CEPS Социални проекти в Барселона (Испания), Серена Валенти от Патроната “Сан Винченцо” в Бергамо (Италия), Роксана Клопотару от Университета на Валахия в Търговище (Румъния).

Младежите, обединени в мултикултурни отбори, ще имат за задача да създадат медиен продукт срещу речта на омразата. Педагози, активисти и учители също участват в лагера и ще споделят своя професионален и социален опит с младите творци. Творбите на младежите ще залегнат в основата на медийна кампания за европейски ценности, основни човешки права, мир, уважение и активно гражданство.

Участниците в лагера ще имат възможност и да работят „на терен“, като черпят вдъхновение от забележителностите на Варна и района. Културните обиколки също са свързани с игри и задачи, развиващи креативните им умения. Те ще имат възможност и да се насладят на спокойния плаж на Кранево.

Младежите, които участват в проекта, са избрани с конкурс за младежки медиен проект, който беше проведен в началото на 2022 година.

Проектът “Свързани срещу нетолерантността. Виртуални мостове в мрежата” (RAINBOW) е финансиран от ЕС в рамките на програма Еразъм+. Той е насочен към насърчаване на социалното включване и позитивните ценности чрез въвеждане на методи от сферата на неформалното учене в училищното образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай