Умните очила на Apple ще бъдат мощни, колкото Mac

Анализатори очакват новия технологичен продукт да се появи до края на следващата година

Умните очила на Apple ще бъдат мощни, колкото Mac | StandartNews.com

Умните очила, които Apple подготвя от доста време, ще бъдат с много голяма изчислителна мощ. Информацията е на анализатора Минг-Чи Куо от TFI Asset Management. Според данните на специалиста, продуктът ще дебютира на пазара до края на 2022 година.

Прогнозите на Куо най-често отговарят на истината, особено когато става въпрос за продуктите на Apple. Използвайки своя вътрешна информация от веригата за доставки, анализаторът разказва, че именно огромната мощност за обработка на данни ще открои продукта на американската компания от всички останали.

Моделът ще може да работи самостоятелно, без необходимост от връзка със смартфон или компютър. Това ще бъде възможно благодарение на използването на чиповете М1, които Apple започна да произвежда от скоро. Освен изчислителна мощ, те ще позволят и по-дълго време на автономна работа за очилата поради ниското си енергопотребление. Именно с тях работят и новите компютри MacBook Pro.

Повече технологични новини можете да намерите в нашата специална рубрика.

Въпреки своята мощ, Apple ще позиционира очилата като аксесоар за iPhone, а не като заместител на модела. Според останалата информация, изтекла от компанията, очилата ще използват разширена реалност и ще могат да се използват целодневно, без да е необходимо да бъдат сваляни, за да може човек да извършва нормалните си дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай