"Умни" градове и как Vivacom променя обществената среда

Напредъкът в сферата на видеонаблюдението е значителен скок в сигурността

"Умни" градове и как Vivacom променя обществената среда | StandartNews.com

Във време на технологично развитие в град София и други населени места, Vivacom е сигурен партньор по отношение трансформацията на публичната среда. Благодарение на технологичните си иновации, телекомът превръща града в място, на което „умните“ системи за видеонаблюдение, контрол на качеството на въздуха и сензорите във водоемите, съчетани с автоматизирани софтуери, създават нов стандарт за сигурност и управление. И така се изгражда Smart City концепцията, постепенно автоматизираща процесите по управлението на населените места.

Според предоставените от Vivacom данни, дигиталната трансформация на публичната среда става все по-неотменна част от ежедневието на населените места. Системите за видеонаблюдение вече са далеч от традиционните такива заради автоматизацията и интелигентността си. Софтуери, на които се задават няколко команди, а след това работят сами, имат способността да разпознават проблемни събития, да предлагат решения и дори да предприемат проактивни действия без да има нужда от човешка намеса.

Напредъкът в сферата на видеонаблюдението е несъмнено значителен скок в сигурността и управление на градската среда. Основният фактор в тази голяма крачка към дигиталното са именно телекомуникационни компании като Vivacom. В материал на „Капитал“ Росен Христов, старши мениджър „Бизнес продажби – зона Юг“ във Vivacom, споделя за този преход и ключовата роля на телекомите в него: „Допреди десетина години акцентирахме предимно на услуги, свързани с преноса на данни т.е. интернет по мобилна, сателитна, оптична и т.н. връзка. Съответно всеки, които искаше да прави видеонаблюдение, закупуваше оборудване от един доставчик, софтуер – от друг, трябваше да намери и някой, който да му изгради системата. Накрая клиентите получаваха свързаността си от нас или от алтернативен провайдер“. Днес обаче Vivacom не предоставя единствено свързаност, но и цялостни решение за видеонаблюдение и контрол на публичната среда. Всички компоненти, които се изискват за подобна интеграция, се предоставят от телекома, като това значително улеснява процеса на изграждане и поддръжка на системите.

„Умните“ системи за видеонаблюдение са наистина уникални, защото използват напреднали алгоритми за разпознаване на проблемни ситуации. Тези алгоритми им дават възможност да предоставят бързи и ефикасни решения в случай на инциденти. Например, те автоматично известяват подходящите служители и предприемат необходимите мерки, за да предотвратят по-големи проблеми и инциденти.

Системите, които Vivacom предоставя, не само опростяват живота на клиентите им, но и правят населените места по-безопасни и по-добре устроени. Този напредък в технологиите осигурява по-добър контрол и управление на обществената среда, което от своя страна е и важна стъпка към по-ефективното функциониране на един съвременен град. . Проектът представлява вдъхновяващ пример за това как телекомуникационните компании могат да бъдат двигатели на промяната и да превърнат градовете в по-безопасни и удобни места за живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай