Twitter тества сигнали, който напомня да добавите алтернативен текст към изображения

Това прави социалната мрежа по-достъпна

Twitter тества сигнали, който напомня да добавите алтернативен текст към изображения | StandartNews.com

Twitter ще започне да тества дългоочакваната функция за достъпност: напомняния за добавяне на алтернативен текст към публикации с изображения.

Алтернативният текст е писмено описание на това, какво има в изображението и защо е важно. Хората, които използват екранни четци, като слепи потребители и потребители с лошо зрение, разчитат на алтернативен текст, за да разберат туитове, които съдържат картина – мисловни мемове, екранни снимки на заглавия, листовки за събития и др. Понастоящем всеки може да пише и добавя алтернативен текст за снимки и GIF файлове, които качва в Twitter, но това не е задължително и отнема няколко щраквания за добавяне.

Добрите описания на изображения са кратки, но подробни. Подобно описание прави Twitter достъпен за хора с увреждания и всеки, който иска повече контекст. Потребителите могат да изключат това напомняне в настройките за достъпност. В долната част има два бутона: „добавяне на описания“ и „не този път“.

Говорител на Twitter казва, че функцията ще стартира с малка група потребители на iOS, Android и уеб, с по-широко разпространение, планирано през следващите седмици. Функцията е опция за включване и потребителите ще могат да я включват или изключват в настройките. Напомнянето ще се появи като изскачащ прозорец, преди снимка да бъде публикувана без алтернативен текст, подобно на изскачащия прозорец, който насърчава потребителите да прочетат статия, преди да я ретуитнат.

Незрящи потребители и активисти за достъпност поискаха напомняния за алтернативен текст от известно време, наред с други функции, които биха направили платформата по-използваема за хора с увреждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай