Понеделник,

Twitter тества нова функция с текстови описания

От: екип на Стандарт -
Twitter тества нова функция с текстови описания
A
A
A

Twitter обяви, че тества нови функции за достъпност, за да направи алтернативните текстови описания по-полезни и забележими за всички в платформата. С промяната на изображенията, които имат описания, ще има знак с надпис „alt“ и щракването върху него ще покаже описанието.

Според Twitter, около 3 процента от потребителите ще могат да изпробват новите функции за месец, след което те ще бъдат пуснати в световен мащаб в началото на април.

Както отбелязва Twitter, потребителите са чакали известно време тази функционалност. Описанията на изображения бяха въведени през 2016 г., но те не бяха особено забележими в платформата. Това може да се дължи на начина, по който Twitter се справяше с функциите за достъпност в миналото. В края на 2020 г. компанията създаде екип, който да улесни използването на социалната мрежа. Те добавиха надписи на живо към гласови туитове и видеоклипове.

Смята се, че когато изображението има алтернативен текст, може да направи функцията по-популярна. В изявление на Twitter се споменава, че екипът за достъпност също работи върху „напомняне за описание на изображението“, което би могло да помогне да направи алтернативния текст още по-популярен в платформата.

Повече технологични новини може на намерите тук

 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички