Twitter тества нова функция с текстови описания

Очаква се тя да бъде достъпна до месец

Twitter тества нова функция с текстови описания | StandartNews.com

Twitter обяви, че тества нови функции за достъпност, за да направи алтернативните текстови описания по-полезни и забележими за всички в платформата. С промяната на изображенията, които имат описания, ще има знак с надпис „alt“ и щракването върху него ще покаже описанието.

Според Twitter, около 3 процента от потребителите ще могат да изпробват новите функции за месец, след което те ще бъдат пуснати в световен мащаб в началото на април.

Както отбелязва Twitter, потребителите са чакали известно време тази функционалност. Описанията на изображения бяха въведени през 2016 г., но те не бяха особено забележими в платформата. Това може да се дължи на начина, по който Twitter се справяше с функциите за достъпност в миналото. В края на 2020 г. компанията създаде екип, който да улесни използването на социалната мрежа. Те добавиха надписи на живо към гласови туитове и видеоклипове.

Смята се, че когато изображението има алтернативен текст, може да направи функцията по-популярна. В изявление на Twitter се споменава, че екипът за достъпност също работи върху „напомняне за описание на изображението“, което би могло да помогне да направи алтернативния текст още по-популярен в платформата.

Повече технологични новини може на намерите тук

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай