Понеделник,

TikTok започва да предлага на потребителите ново ниво на контрол

От: екип на Стандарт -
533
TikTok започва да предлага на потребителите ново ниво на контрол
A
A
A

ТikTok започва да предлага на потребителите ново ниво на контрол върху тяхната страница For You. Компанията обяви, че ще можете да посочите конкретни думи или хаштагове, които не искате да виждате във вашите емисии, и приложението автоматично ще ги филтрира. Примерите на TikTok са доста прости — например когато сте приключили с ремонт и не искате повече да гледате видеоклипове „Направи си сам“ или решите, че не искате да виждате уроци за готвене, използващи определен тип храна. Но тези видове филтри могат да се използват за много по-внимателен контрол на вашата емисия.

Платформата също така пуска два нови автоматизирани инструмента за модериране и филтриране. Единият, наречен Нива на съдържанието, класира съдържанието въз основа на „тематична зрялост“ и е предназначено да предпази младите потребители от неподходящо такова. Другият се опитва да идентифицира видеоклипове, които са полезни сами по себе си, но за определени социални групи са проблемни– диети, съдържание, свързано с депресия и други подобни.

Автоматичните инструменти и алгоритми всъщност са много важни на TikTok и точно това носи добавената стойност на потребителите. Затова и компанията се съпротивлява активно на това да предостави на потребителите възможности за прецизен контрол върху препоръчано за тях съдържание.

Подобна политика на социалната мрежа обаче е трудна за поддържане, предвид факта, че основна част от потребителите са млади хора, които са изключително чувствителни към възможностите за контрол на съдържанието, особено такова, което може да донесе страдание и да доведе до дисбаланс с психиката. Социалната мрежа към момента предлага възможности за филтриране на видимото съдържание, но и изключва видеоклиповете с нежелани тагове и категории, само ако ги има в описанието на видеоклипа.

Новите функции на TikTok ще бъдат въведени „през следващите седмици“, казват от компанията.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички