Неделя,

TikTok планира да забрани всяко политическо набиране на средства на своята платформа

От: екип на Стандарт -
888
TikTok планира да забрани всяко политическо набиране на средства на своята платформа
A
A
A

От сряда TikTok разширява изборните си правила, за да направи по-трудно за политиците и политическите групи да набират средства чрез платформата. Социалната мрежа планира скоро да забрани всяка дейност по набиране на средства. Промените идват само шест седмици преди междинните избори през ноември в САЩ.

В публикация в блог , президентът на глобалните бизнес решения на TikTok, Блейк Чандли, казва, че компанията незабавно ще изключи всички функции за реклама и монетизация, като подаръци и бонуси, за политици и партии в платформата. Освен това акаунти, принадлежащи на правителства, политици и политически партии, ще трябва да кандидатстват за проверка.

 „Като забраняваме набирането на средства за кампании и ограничаваме достъпа до нашите функции за монетизиране и верифициране на акаунти, ние се стремим да постигнем баланс между това да дадем възможност на хората да обсъждат проблемите, които са от значение за живота им, като същевременно защитаваме творческата, забавна платформа, която нашата общност иска, “, пише Блейк Чандли, президент на глобалните бизнес решения в TikTok в публикацията в блога.

През следващите няколко седмици TikTok очаква да въведе цялостна забрана за набиране на средства за кампании. Забраната ще забрани на политиците и партиите да използват платформата, за да насочват зрителите към уебсайтовете на техните кампании, за да правят дарения.

Този ход е част от по-широките инициативи на TikTok за почтеност на изборите тази година. През август компанията очерта плановете си за справяне със заплахата от вредна дезинформация за избори, наблягайки на съществуваща политика, забраняваща на лицата с влияние да бъдат плащани за публикуване на политическо съдържание. Компанията каза, че ще започне да публикува образователно съдържание за създатели и управляващи компании, за да ги информира по-добре за забраната.

TikTok също каза, че ще започне да етикетира видеоклипове, които съдържат невярна или непотвърдена информация, свързана с изборите.

Въпреки че TikTok забрани политическата реклама от 2019 г., съдържанието с политически заряд продължава да залива платформата. Десетки политици републиканци и демократи, кандидатстващи за длъжности тази година, като Джон Фетърман , стартираха акаунти в TikTok през последните няколко месеца. Потребителската база на TikTok е по-млада от други големи социални медийни сайтове, което го прави ключова платформа за кандидати, търсещи подкрепата на младите избиратели.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com