Tesla с безплатно зареждане на бягащи от Украйна с електромобили

Компанията предлага безплатно зареждане на електромобили в части от Полша, Словакия и Унгария, които граничат с Украйна, където хиляди хора бягат от конфликта

Tesla с безплатно зареждане на бягащи от Украйна с електромобили | StandartNews.com

Елън Мъск вече помогна на Украйна с доставка на Starlink сателити, а сега стана явно, че специалните зарядни станции на Tesla ще предлагат безплатно зареждане за всички хора, които се опитват да напуснат страната с електромобили, независимо дали те са със същата марка или не.

Според Electrek – сайт, който се занимава с електромобили и устойчива енергия, компанията е обявила новината в имейл до местните собственици на Tesla. От понеделник тя временно е активирала "безплатното зареждане на Supercharging както за автомобили Tesla, така и за автомобили, които не са Tesla, на места в райони, засегнати от неотдавнашната ситуация в Украйна", съобщава Electrek, цитирайки имейла. Услугата за безплатно зареждане е достъпна в четири града: Требовниско, Полша; Кошице, Словакия; и Мишколц и Дебрецен в Унгария.

"Надяваме се, че това ви помага да сте спокойни, за да стигнете до безопасно място", пише в имейла на Tesla, по информация на Electrek.

Tesla няма операции в Украйна. По приблизителни оценки 677 000 души са избягали от Украйна в съседни страни след нахлуването на Русия миналата седмица, заяви в понеделник върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди.

Tesla има история на проактивно предлагане на безплатни услуги за зареждане Supercharging за собственици на електромобили, засегнати от природни бедствия, като тези, засегнати от урагана Флорънс и горските пожари в Калифорния през 2018 година. Според Electrek за първи път предлага безплатно зареждане за собственици на електромобили, които не са от съюата марка.

Развитието идва, след като главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск - който е и главен изпълнителен директор на SpaceX - лично отговори на молбата на вицепремиера на Украйна Михайло Федоров за повече станции Starlink, отправена през уикенда. Мъск заяви, че сателитната услуга Starlink на SpaceX е активирана в Украйна и обеща, че терминалите са на път. В понеделник Федоров публикува в Туитър снимка, която изглежда показва камион с терминали Starlink, и заяви, че те вече са в страната.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай