Tesla може да деактивира управлението на седалката в автомобила ви

Ограничението се налага заради много деца, които си играят с автоматизираните седалки

Tesla може да деактивира управлението на седалката в автомобила ви | StandartNews.com

Потребител в Twitter откри, че Tesla е разработила нова функция за своите популярни електрически автомобили. Тя е доста изненадваща. Става въпрос за странно блокиране на управлението на седалката, ако потребителите си играят с нея твърде много.       

Според @greentheonly в Twitter, новата функция на американския производител на електромобили ще бъде въведена, за да се предотврати прекомерната злоупотреба с управлението на седалките. Компанията наскоро започна да поставя нови електромотори на седалките в някои от своите Model 3 и Model Y електромобили. За разлика от старите, които бяха произведени от китайската компания Yangfeng, новите са дело на Brose.

За сега не са на лице други разлики в работата на електромоторите, освен странното ограничение. Първоначалното системата отправя предупреждение за злоупотреба, след което движението на седалките дори може да бъде напълно ограничено. Официалното обяснение от Tesla гласи, че по този начин се ограничава движението на седалката от деца, които си играят с нея. Предупреждението ще се появи чак след 90 секундна работа на електромотра в рамките на 5 минути, така че според компанията на Мъск повечето им клиенти няма от какво да се притесняват.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай