Сряда,

Tesla може да деактивира управлението на седалката в автомобила ви

От: Кристиан Антонов -
Tesla може да деактивира управлението на седалката в автомобила ви
A
A
A

Потребител в Twitter откри, че Tesla е разработила нова функция за своите популярни електрически автомобили. Тя е доста изненадваща. Става въпрос за странно блокиране на управлението на седалката, ако потребителите си играят с нея твърде много.       

Според @greentheonly в Twitter, новата функция на американския производител на електромобили ще бъде въведена, за да се предотврати прекомерната злоупотреба с управлението на седалките. Компанията наскоро започна да поставя нови електромотори на седалките в някои от своите Model 3 и Model Y електромобили. За разлика от старите, които бяха произведени от китайската компания Yangfeng, новите са дело на Brose.

За сега не са на лице други разлики в работата на електромоторите, освен странното ограничение. Първоначалното системата отправя предупреждение за злоупотреба, след което движението на седалките дори може да бъде напълно ограничено. Официалното обяснение от Tesla гласи, че по този начин се ограничава движението на седалката от деца, които си играят с нея. Предупреждението ще се появи чак след 90 секундна работа на електромотра в рамките на 5 минути, така че според компанията на Мъск повечето им клиенти няма от какво да се притесняват.

A тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички