Tesla Model Y получи най-високата оценка за безопасност в европейски тест

Технологията на Тесла победи превозни средства от автомобилни производители като Mercedes-Benz, Volvo, Lexus и Volkswagen

Tesla Model Y получи най-високата оценка за безопасност в европейски тест | StandartNews.com

Model Y получава 98% в категорията „асистент за безопасност“, която оценява технологии за безопасност като поддържане на лентата и автоматично аварийно спиране, победи превозни средства от автомобилни производители като Mercedes-Benz, Volvo, Lexus и Volkswagen.

Като цяло Model Y получи пет звезди в европейските тестове, наречени Euro NCAP, което означава „програма за оценка на нови автомобили“. Резултат от пет звезди показва , че дадено превозно средство има отлична производителност по отношение на защитата при катастрофи и стабилна технология за избягване на такива.

Model Y получи най-високите оценки от всяко тествано превозно средство в две от четирите тестови категории и втория най-висок резултат в трета категория — уязвими участници в движението, която се фокусира върху взаимодействията между пешеходци и велосипедисти.

Другите превозни средства на Tesla не бяха тествани, но новите й модели имат същата стандартна технология за подпомагане на водача като Model Y. През 2019 г. Tesla Model 3 получи обща оценка от пет звезди.

Европейската версия на автопилота на Tesla има повече ограничения от американската. Например функцията Smart Summon, при която колата се движи бавно, за да посрещне собственика си, е ограничена до 20 фута, а не до 213 фута. Tesla също така все още не е обявила пускане на бета версията на „пълното самоуправление“ в Европа.

Технологиите за подпомагане на водача на Tesla, наречени автопилот и „пълно самоуправление“, отдавна разшириха границите на това, на което автомобилната технология е способна. Много шофьори казват, че се чувстват по-малко уморени, след като използват функцията за автоматично управление на автопилота при дълги шофирания по магистрала. Но данните за безопасността на системата са поставени под съмнение, включително опасения относно това дали автомобилният производител прави достатъчно, за да поддържа водачите ангажирани и внимателни. Националният съвет по безопасност на транспорта призова Tesla да подобри своите технологии за подпомагане на водача след няколко грабнали заглавия фатални катастрофи . Проучване установи, че шофьорите са по-разсеяни, когато използват автопилот.

Tesla започна да използва камери в кабината през 2021 г. в по-новите си превозни средства, за да наблюдава ангажираността на водача, след като конкуренти, като General Motors и Ford, ги включиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай