Switch вече е най-продаваната домашна конзола на Nintendo

Играта изпревари Wii със 103,54 милиона продажби от пускането си на пазара през 2017 година

Switch вече е най-продаваната домашна конзола на Nintendo | StandartNews.com

Докато продажбите на конзолата на Sony - PlayStation 5 спаднаха поради недостиг на части, Nintendo успя да отбележи силно тримесечие със Switch. Благодарение на това, което компанията откроява като "добър старт" на OLED Switch, тя е продала 10,67 млн. бройки през третото тримесечие (от октомври до декември).

Това далеч изпреварва  3,9 млн. бройки PS5, продадени от Sony. С това общите продажби на Switch достигат 103,54 милиона от пускането му на пазара през 2017 г., което му позволява да надмине 101,63 милиона продажби на Wii през целия му живот.

Не всичко обаче беше перфектно. Продажбите на Switch все още са с осем процента по-ниски в сравнение с миналата година, а Nintendo ревизира годишната си прогноза с един милион единици надолу. Сега компанията вярва, че ще продаде 23 млн. бройки, което е по-малко от прогнозираните през миналото тримесечие 24 млн. През първите девет месеца продажбите ѝ са с 6% по-ниски спрямо миналата година и достигат 11,52 млрд. долара.

Що се отнася до съдържанието, Nintendo съобщи, че отбелязва най-високите тримесечни продажби от пускането на Switch на пазара. Ремастерите на Pokémon Brilliant Diamond и Shining Pearl са водещи в продажбите на игри на компанията с общо 13,97 млн. бройки за последните девет месеца. От Mario Kart 8 Deluxe са продадени 7,96 млн. екземпляра, а от Mario Party Superstars - 5,43 млн. броя, а от Animal Crossing: New Horizons 4,99 млн.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай