Subaru ще пусне три нови електрически кросоувъра до края на 2026 година

Автомобилният производител заяви в доклад, че планира да добави още три електрически кросоувъра към гамата си, с което общият брой ще достигне четири

Subaru ще пусне три нови електрически кросоувъра до края на 2026 година | StandartNews.com

Subaru сподели плановете си за бъдещето по време на тримесечната си отчетна конференция. Наред с други неща, беше казано, че до края на 2026 г. гамата от електрически автомобили на Subaru ще включва четири кросоувъра - с три повече от сега. Компанията планира до 2026 г. да предлага 200 000 електрически автомобила годишно, като през 2028 г. производството ще се удвои.

Автомобилният производител заяви в доклад, че планира да добави още три електрически кросоувъра към гамата си, с което общият брой ще достигне четири. В допълнение към това компанията планира да увеличи драстично производствения си капацитет, за да отговори на търсенето на електрически автомобили и да засили позициите си на пазара. Subaru също така обяви, че планира да разшири производствената си линия за електромобили до 200 000 продажби на електромобили годишно до 2026 г. За сравнение, Tesla е продала повече от 400 000 автомобила само през първите четири месеца на 2023 г. Subaru вероятно очаква, че с разширяването на мрежите за зареждане и разрастването на пазара на електромобили Tesla ще започне да губи предимството си на първи ход.

Понастоящем Subaru продава само един модел електрически автомобил - кросоувъра Solterra със задвижване на всички колела, мощност 215 к.с. и пробег 525 км. Не е необичайно вариантите на електромобили със задвижване на всички колела да имат по-малък пробег, но Subaru ще трябва да подобри данните за пробега си, ако планира да се конкурира сериозно, тъй като прекият конкурент на Solterra - Tesla Model Y Long Range AWD - има по-голям пробег и се продава на приблизително същата цена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай