Стартира кандидатстването за конкурса “Сайт на годината”

Надпреварата тази година ще се проведе под надслов “Най-добрите сайтове заслужават признание”

Стартира кандидатстването за конкурса “Сайт на годината” | StandartNews.com

Фондация за активно развитие на уеб, която организира престижния уеб конкурс “Сайт на годината”, анонсира неговото ново издание. Надпреварата тази година ще се проведе под надслов “Най-добрите сайтове заслужават признание” и ще предложи на участниците много полезна информация, свързана с разработката и оформлението на качествени уеб проекти.

“Отново настъпи любимото ни време в годината, когато се срещаме с талантливи създатели на уеб съдържание и техните проекти. Тази година сме предвидили за тях няколко нововъведения и нямаме търпение да им дадем поле за изява. Вече сме убедени, че заедно показваме добрите примери и градим общност, подкрепяща хубавите български уеб сайтове” – споделя Жюстин Томс, създател на конкурса Сайт на година.

Сред новостите в Сайт на годината 2022 са и допълнителните категории, за които ще може да гласува само публиката. Сред тях е категорията “Подкаст”, в която могат да кандидатстват създатели на този все по-популярен през последните години формат. За втора поредна година в рамките на конкурса ще има и дни на българската кирилица.

В надпреварата могат да участват проекти на всички езици, които са създадени в България и от български екипи и фирми. Тази година обаче бонус точка ще получават сайтовете, създадени на българска кирилица.

Всички уеб разработки ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота.

До 28 май желаещите могат да се включат, заплащайки много по-ниска цена за ранна регистрация. Повече информация за кандидатстването в конкурса Сайт на годината 2022 е достъпна тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай