Spotify работи върху нов дизайн за своя начален раздел

Сега подкастите са много по-видими

Spotify работи върху нов дизайн за своя начален раздел | StandartNews.com

Spotify работи върху нов дизайн за своя начален раздел, който ще показва отделни емисии за музика и подкасти. Компанията твърди, че това е част от усилията да даде повече и по-добри препоръки, но също така адресира често срещана критика към изживяването на Spotify. 

Новата начална емисия, която се разпространява сега за потребителите на Android и идва в iOS „в близко бъдеще“, всъщност не изглежда толкова различна на пръв поглед. В горната част на екрана има два нови бутона: един за музика и един за подкасти и предавания. Докосването на един от тях ще ви отведе до отделни емисии. Музиката ще ви покаже предложения въз основа на това, което сте слушали, докато Podcasts & Shows ще покаже най-новите епизоди на любимите ви предавания плюс препоръки за нови.

Промяната изглежда особено полезна за слушателите на подкасти, тъй като превръща Spotify в нещо много по-близо до действително приложение за подкасти. Досега беше странно трудно просто да отворите Spotify и да намерите подкаст за слушане; Spotify най-вече избра да смесва подкасти и музика, пренасочвайки вашата подкаст емисия към плейлист, наречен „Нови епизоди“. Компанията безкрайно преработва страницата си Library, но началният екран остава почти същият през последните години.

Сега подкастите са много по-видими, което е победа за слушателите, но също така индикация колко важни са подкастите за Spotify. Тъй като компанията отчаяно търси начини да печели пари от аудио, тя инвестира сериозно в това да стане най-големият играч на подкастинг на пазара. Прави голям тласък и във видеото , което също се смята за вид функция, която се нуждае от специално място в приложението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай