Sony купува Bungie, разработчика на Destiny и Halo

Сделката е на стойност 3,6 млрд. щ. долара

Sony купува Bungie, разработчика на Destiny и Halo | StandartNews.com

Преди часове една от най-значимите сделки в историята на гейминга стана факт. Sony купува Bungie, разработчика на Destiny и оригиналния създател на играта Halo, за 3,6 млрд. щ. долара. Придобиването се случва малко след като Microsoft започна процедура по закупуване на Activision Blizzard в сделка на стойност 68,7 млрд. долара.

Според официалното съобщение около придобиването, Bungie ще продължи да издава независимо и да разработва творчески игрите си. Това пише главният изпълнителен директор на компанията Пийт Парсънс в блога си.

"В лицето на SIE намерихме партньор, който безусловно ни подкрепя във всичко, което сме, и който иска да ускори визията ни за създаване на развлечения, обхващащи поколенията, като същевременно запази творческата независимост, която бие в сърцето на Bungie", пише Парсънс. "Подобно на нас, SIE вярва, че игровите светове са само началото на това, в което могат да се превърнат нашите интелектуални продукти. Заедно споделяме мечтата да създаваме и насърчаваме емблематични франчайзи, които обединяват приятели по целия свят, семейства от различни поколения и фенове от различни платформи и развлекателни медии."

Bungie ще продължи да бъде мултиплатформено и независимо студио. То ще се нареди редом до разработчиците на PlayStation Studios, заяви Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment, в публикация в PlayStation Blog. "Опитът на Bungie е от световна класа в мултиплатформените разработки и услугите за игри на живо. Той ще ни помогне да осъществим визията си за разширяване на PlayStation до стотици милиони геймъри", каза той. Bungie категорично заявява на публиката, че бъдещите ѝ игри няма да станат ексклузивни за PlayStation.

Сделката между двете компании е последната от редица големи придобивания, които бяха обявени този месец. В индустрията все още не е приключило вълнението от придобиването на Activision Blizzard от Microsoft . Малко по-рано Take-Two и мобилният разработчик Zynga също постигнаха споразумение за придобиване на стойност 12,7 долара. Миналата година Sony закупи много студиа, за да подсили семейството си PlayStation Studios, включително разработчика на Returnal Housemarque и разработчика на римейка на Demon's Souls Bluepoint Games.

А тук ще намерите още технологични новини!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай