Слънцето изгря за всички фенове на офроуда. Нов електромобил

Повече подробности за него

Слънцето изгря за всички фенове на офроуда. Нов електромобил | StandartNews.com

Източник: Callum Designs/ technews.bg

Въпреки че повечето офроуд превозни средства са доста впечатляващи на външен вид, малко от тях са красиви. Сега един прототип на електромобил може да промени това със съчетанието си от фин дизайн, който ще му позволи да се кара и по градските улици, и офроуд якост.

Понастоящем все още прототипен, Skye е първото превозно средство със собствена марка, създадено от британската фирма Callum Designs. Компанията е основана от Иън Калъм, който преди това е проектирал превозни средства за автомобилни гиганти като Aston Martin и Jaguar.

В сърцето на Skye стои система за задвижване на четирите колела. Съчетано е със затворена кабина с оформление 2+2. Елегантната външност включва „линия с удивителни акценти, пресечена от силна хоризонтална структура, оградена от органични форми отпред и отзад“. Интересно е, че двете врати имат стъкло в горната и долната част.

Въпреки че пълните технически спецификации все още не са публикувани, плановете предвиждат Skye да се захранва от 42-kWh литиево-йонна батерия, която трябва да е достатъчна за пробег от 274 км с едно зареждане. Има и допълнителна батерия с ултрабързо зареждане, която се захранва само за 10 минути.

Автомобилът ще тежи около 1150 кг. Тези килограми ще бъдат разпределени в съотношение 50:50 между предната и задната ос. И въпреки че няма информация за двигателя или максималната скорост на Skye, той трябва да ускорява от 0 до до 100 км/ч за под четири секунди.

Подробностите засега са оскъдни, но се очаква да бъдат оповестени следващата пролет. Знае се още, че размерите на колата ще са 404 на 190 см. За останалото ще трябва да почакаме.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай