Скандал в торент сайта "Замунда"

Скандал в торент сайта "Замунда" | StandartNews.com

София. Сайтът за споделяне на файлове "Замунда" е обект на скандал между членове на екипа, който го е поддържал досега. От понеделник потребителите изпитват затруднения с влизането в профилите си и с качването и свалянето на файлове. На познатия адрес zamunda.net се появи съобщение, че "група хакери са свалили бекъп на сайта" и ще се опитат да откраднат профилите. Сайтът успокоява потебителите: "Не се притеснявайте за паролите, те са криптирани и няма кой да ги види в чист вид."

В сайта за технологии itbg.eu обаче излезе изявление на членове на екипа на "Замунда", според които техен бивш служител е откраднал домейна, без да има права за това. Те са възстановили оригиналния сайт на адрес zamunda.se и призовават потребителите да започнат да използват него, а не да се вписват с оригиналните си пароли на стария адрес, където некоректните бивши колеги ще имат достъп до информацията им.

Популярните сайтове, които имат много потребители, генерират приходите си от реклама. Разпределението на тези приходи би могло да бъде повод за подобни измами. Чрез торент сайтовете потребителите могат да споделят помежду си файлове, които се намират на личните им компютри. Свалянето и качването на филми и музика с неуредени авторски права е незаконно, а отговорността се носи от самите потребители, тъй като сайтовете дават само технологичната платформа и не съхраняват самата информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай