Ще съкращава ли Илон Мъск работни места в Twitter?

Публично той посочи, че не се интересува от мрежата за парите

Ще съкращава ли Илон Мъск работни места в Twitter? | StandartNews.com

Като част от предложението си за набиране на средства за придобиване на Twitter, Илон Мъск очевидно е „издигнал“ идеята за съкращаване на работни места в Twitter, сочи доклад на Bloomberg, цитиран от The Verge. Според The Washington Post въпреки че нищо не е решено, а самият Мъск е нямал достъп до непубличните финансови данни на Twitter по това време, в разговори с банките, той специално споменава съкращенията на работни места.

Все още има много неясноти относно това как ще изглежда Twitter под собствеността на Мъск, ако приемем, че сделката за 44 милиарда долара, обявена в понеделник, бъде одобрена. Досега най-добрата индикация за това какво иска да прави с платформата идва от собствените му думи в съобщение за пресата – че „свободата на словото е основата на функционираща демокрация, а Twitter е цифровият градски площад, където се обсъждат въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството. Също така искам да направя Twitter по-добър от всякога, като подобря продукта с нови функции, като направя алгоритмите с отворен код, за да повиша доверието, да победя спам ботовете и да удостоверя автентичността на всички хора. Twitter има огромен потенциал – с нетърпение очаквам да работя с компанията и общността на потребителите, за да го отключа.“

Потенциалните съкращения на работни места не са били публично обсъждани. Twitter не отговори веднага на искане за коментар.

Публично Мъск посочи, че не се интересува от Twitter за парите. „Това не е начин да се правят пари“, каза той на TED 2022 на 14 април. „Моето силно интуитивно усещане е, че наличието на публична платформа, на която има максимално доверие и широко приобщаваща, е изключително важно за бъдещето на цивилизацията. Изобщо не ме интересува икономиката."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай