Понеделник,

Съдят PayPal за замразяване на клиентски сметки и средства

От: Катерина Митева -
146
Съдят PayPal за замразяване на клиентски сметки и средства
A
A
A

Трима потребители на PayPal са завели иск срещу услугата за онлайн разплащания. Те твърдят, че компанията е замразила техните сметки и е иззела средствата им без обяснение.

Ищците - двама клиенти от Калифорния и един от Чикаго - обвиняват компанията в незаконно отнемане на личното им имущество. Сега те предявяват колективен иск от името на всички други потребители, чиито акаунти са били замразявани преди.

Лена Евънс, една от ищците, която е била потребител на PayPal в продължение на 22 години, твърди, че уебсайтът е конфискувал 26 984 щ. долара от акаунта ѝ шест месеца, след като е бил замразен. Тя не е получила обяснение за случилото се. Евънс е използвала PayPal, за да купува и продава дрехи в eBay, да обменя пари за покер лига, която притежава, и за организация с нестопанска цел, която помага на жени с различни нужди.

Другият ищец, Рони Шемтов, споделя, че PayPal е конфискувала над 42 000 щ. долара от парите ѝ и никога не е получила приемлив аргумент за това защо акаунтът ѝ е бил блокиран. Шбадан Акилбеков, третият ищец, посочва, че PayPal е задържала над 172 000 щ. долара от парите му, без да му даде никакво обяснение защо сметката е била ограничена на първо място. Акилбеков е използвал акаунта на фирма, която съпругата му притежава, за да продава химикалки с хиалурон.

PayPal не за първи път ядосва потребители за ограничаване на акаунти и замразяване на средствата им за шест или повече месеца. Един доста популярен такъв случай беше на американския покер играч Крис Мънимейкър.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com