САЩ настоява Китай да продаде Tik Tok. Пекин отказва

Алгоритмите на TikTok, които държат потребителите приковани към приложението, се смятат за ключови за неговия успех

САЩ настоява Китай да продаде Tik Tok. Пекин отказва | StandartNews.com

Китай заяви, че „твърдо ще се противопостави“ на всяка принудителна продажба на TikTok, в пряк отговор на исканията на администрацията на Байдън китайските собственици на приложението да продадат дела си от компанията или да бъдат изправени пред забрана на най-важния пазар.

Коментарите дойдоха, когато главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Чу даде показания пред американски законодатели на фона на нарастващия контрол върху връзките на приложението с Пекин.

Министерството на търговията на Китай заяви в четвъртък, че принудителната продажба на TikTok би „сериозно навредила“ на доверието на глобалните инвеститори в Съединените щати.

Китай може да предпочете TikTok да бъде забранен, отколкото да попадне в ръцете на САЩВ четвъртък Чу, в първото си изслушване в Конгреса, се опита да успокои притесненията на законодателите относно компанията и нейната майка, базираната в Пекин Bytedance.

Но той често беше прекъсван и наричан уклончив от законодателите. След повече от пет часа свидетелски показания законодателите изразиха дълбок скептицизъм относно опитите на неговата компания да защити данните на потребителите в САЩ и да облекчи опасенията относно връзките й с Китай.

Това означава, че вероятно ще има повече призиви от страна на Вашингтон да забрани TikTok, ако компанията не се отдели от своя китайски майка, казаха анализатори .

През декември китайски служители предложиха затягане на правилата, които управляват продажбата на базирани на съдържание алгоритми за препоръки на чуждестранни купувачи.

Алгоритмите на TikTok, които държат потребителите приковани към приложението, се смятат за ключови за неговия успех. Алгоритмите дават препоръки въз основа на поведението на потребителите, като по този начин показват видеоклипове, които те наистина харесват и искат да гледат.

Китайските регулатори за първи път добавиха алгоритми към списъка с ограничени технологии през август 2020 г., когато администрацията на Тръмп заплаши да забрани TikTok, освен ако не бъде продаден.

Анализатори и правни експерти смятат , че Пекин в крайна сметка може да предпочете TikTok да напусне американския пазар, вместо да се откаже от своя алгоритъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай