Samsung започва да продава части за самостоятелно ремонтиране на смартфони и лаптопи в Европа

В момента програмата обхваща последните три поколения флагмани от серията S - Galaxy S20, S21 и S22

Samsung започва да продава части за самостоятелно ремонтиране на смартфони и лаптопи в Европа | StandartNews.com

Програмата за самопоправка на Samsung стартира миналата година в САЩ, а миналия месец се появи и в Южна Корея. Следващото ѝ разширяване е в Европа, като до края на юни частите и инструментите ще могат да бъдат закупени в Белгия, Франция, Италия, Нидерландия, Полша, Испания, Швеция и Обединеното кралство.

В момента програмата обхваща последните три поколения флагмани от серията S - Galaxy S20, S21 и S22 - за които се предлагат резервни екрани, задни панели и конектори за зареждане. Комплектът за подмяна на екрана включва и нова батерия. Комплектът от инструменти, необходими за разглобяване на телефона, може да бъде закупен за малко под 30 евро. Новият порт за зареждане за Galaxy S20 струва 50 евро, задният панел - приблизително толкова, а оригиналният дисплей - 200 евро. Частите за по-скъпите модели струват повече, същото важи и за новите модели, например екранът за S22 Ultra струва 310 евро. За цените на резервните части в европейските страни вижте официалния уебсайт.

Освен смартфоните, в програмата за самопоправка участват и преносимите компютри Galaxy Book Pro и Galaxy Book Pro 360. За тях се предлагат следните резервни части: преден корпус, заден корпус, дисплей, батерия, тъчпад, захранващ клавиш с четец за пръстови отпечатъци и гумени крачета.

Samsung разполага с учебни видеоклипове, които показват процеса на отстраняване на старата част и монтиране на новата, както и всички стъпки между тях. Междувременно компанията работи с оторизирани дистрибутори като ASWO и 2Service за продажба и разпространение на ремонтните комплекти.

Трябва да се отбележи, че в няколко европейски страни вече е въведена програма за самостоятелен ремонт, но други (като Великобритания) ще трябва да изчакат до края на месеца, преди частите да станат достъпни. Освен това в момента не се предлагат части за гамата смартфони Galaxy S23, но Samsung заяви, че те ще бъдат налични скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай