Samsung Display съди голяма китайска компания заради екрана на iPhone

Южна Корея все още е ключов център за производство на високотехнологични стоки - от чипове и дисплеи до автомобили, но местните компании все повече се сблъскват с конкуренцията на китайските предприятия.

Samsung Display съди голяма китайска компания заради екрана на iPhone | StandartNews.com

Южнокорейската компания Samsung Display е подала съдебен иск срещу китайския си конкурент BOE Technology, обвинявайки го в нарушаване на пет патента, свързани с дисплеи за мобилни устройства, включително екрани за смартфоните Apple iPhone 12.

Подразделението на Samsung Electronics поиска от американски съд да принуди BOE да плати обезщетение за нарушаване на патенти, свързани с OLED дисплеи, произведени от BOE. Samsung също така иска съдебна забрана за предотвратяване на вноса и продажбата на въпросните дисплеи. Искът е подаден в съда в Източен Тексас - според Ройтерс това е съдебна институция, известна с бързите си изслушвания и решения.

Apple използва OLED дисплеи в редица модели на Apple Watch и iPhone, включително в последния iPhone 14. Компанията твърди, че OLED предлагат високо качество и че самите дисплеи като цяло са по-тънки от традиционните LCD дисплеи. Пазарът на OLED дисплеи традиционно се доминира от Samsung Display, но BOE вече измести LG Display от второто място през миналата година и сега е по петите на лидера, според експертите на Omdia.

През декември миналата година Samsung Display подаде жалба в Комисията по международна търговия на САЩ, обвинявайки много компании, продаващи неоригинални OLED дисплеи за смартфони, в нарушаване на патенти. Това доведе до разследване, инициирано от комисията. През януари миналата година, в отговор на въпрос на репортери относно засилената конкуренция на пазара на OLED, говорител на Samsung Display заяви, че компанията активно търси обезщетение за нарушаване на правата си върху интелектуалната собственост.

Южна Корея все още е ключов център за производство на високотехнологични стоки - от чипове и дисплеи до автомобили, но местните компании все повече се сблъскват с конкуренцията на китайските предприятия.

Миналия месец бивш високопоставен ръководител на Samsung Electronics беше обвинен във връзка с предполагаема кражба на технология за изграждане на копие на фабрика на Samsung в Китай и подкопаване на националната икономическа сигурност. Известно е, че той вече е предал на журналистите писмо чрез своя съветник и приятел, в което отрича вината си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай