Русия пуска свой Instagram

Очаква се той да има много сходни на оригинала функции

Русия пуска свой Instagram | StandartNews.com

Русия е готова да пусне свой собствен клонинг на Instagram, след като правителството забрани приложението на Meta.

Руските предприемачи Александър Зобов и Кирил Филимонов твърдят, че приложението им „Rossgram“ ще служи като „руският аналог на Instagram“. Въпреки че по-конкретните подробности за това как ще работи то остават оскъдни, единствената икона на компанията има форма на шрифта и цветова схема, почти идентични с тези на Instagram.

Очаква се новото приложение да стартира на 28 март за Android и iOS и ще включва нормалните функции на оригинала, както и няколко нови функции за осигуряване на приходи. Официалната страница на приложението в Telegram твърди, че неговите разработчици също работят върху начин за прехвърляне на данни от Instagram.

Meta не е единствената американска технологична компания, която се бори срещу руското правителство. Adobe , Airbnb, Apple, Amazon и Microsoft или са спрели продажбите в страната, или са променили значително политиките си след нахлуването на Русия. Съобщава се, че Slack също започна да прекъсва достъпа до услуги на някои потребители в Русия. Други компании като Google и Twitter решиха да блокират достъпа на потребителите до поддържаните от Русия мрежи като RT и Sputnik.

Руският App Store е загубил около 6982 мобилни приложения от началото на инвазията, според данните на Sensor Tower. Това е 105% повече в сравнение с първите две седмици на февруари. Същият доклад отбелязва, че руският App Store отбелязва тегления на VPN, вероятно в Русия, опитвайки се да заобиколи вътрешните ограничения за съдържанието на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай