Неделя,

Русия пуска свой Instagram

От: екип на Стандарт -
Русия пуска свой Instagram
A
A
A

Русия е готова да пусне свой собствен клонинг на Instagram, след като правителството забрани приложението на Meta.

Руските предприемачи Александър Зобов и Кирил Филимонов твърдят, че приложението им „Rossgram“ ще служи като „руският аналог на Instagram“. Въпреки че по-конкретните подробности за това как ще работи то остават оскъдни, единствената икона на компанията има форма на шрифта и цветова схема, почти идентични с тези на Instagram.

Очаква се новото приложение да стартира на 28 март за Android и iOS и ще включва нормалните функции на оригинала, както и няколко нови функции за осигуряване на приходи. Официалната страница на приложението в Telegram твърди, че неговите разработчици също работят върху начин за прехвърляне на данни от Instagram.

Meta не е единствената американска технологична компания, която се бори срещу руското правителство. Adobe , Airbnb, Apple, Amazon и Microsoft или са спрели продажбите в страната, или са променили значително политиките си след нахлуването на Русия. Съобщава се, че Slack също започна да прекъсва достъпа до услуги на някои потребители в Русия. Други компании като Google и Twitter решиха да блокират достъпа на потребителите до поддържаните от Русия мрежи като RT и Sputnik.

Руският App Store е загубил около 6982 мобилни приложения от началото на инвазията, според данните на Sensor Tower. Това е 105% повече в сравнение с първите две седмици на февруари. Същият доклад отбелязва, че руският App Store отбелязва тегления на VPN, вероятно в Русия, опитвайки се да заобиколи вътрешните ограничения за съдържанието на страната.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички