Русия е тествала първата си национална LTE базова станция

Изследователският институт по радиотехника и Лабораторията за инфокомуникационни мрежи (LIS) отговарят за производството на станцията, съобщава RSpectr

Русия е тествала първата си национална LTE базова станция | StandartNews.com

"Заедно с LIS проверихме дали системата LTE-RUS-2300M отговаря на стандартите на 3GPP и дали поддържа функциите на базова станция - дали има поддръжка на интерфейс, възможност за провеждане на разговори и свързване с интернет чрез различни устройства. Тестовете показаха, че характеристиките на базовата станция съответстват на оборудването от международно ниво", заяви Олег Иванов, генерален директор на Института за радиоизследвания.

В рамките на тестовете са били проведени гласови повиквания VoLTE, видеоповиквания ViLTE, предаване на данни с поддръжка на различни профили QoS, предаване (т.е. препредаване на абонатна услуга без прекратяване на сесията за предаване на данни от една базова станция на друга) с помощта на интерфейси S1 и X2.

В края на март работата на базовата станция е демонстрирана пред представители на Rostelecom и Tele2. Тогава беше съобщено, че демонстрацията е достигнала скорост от 90 Mbps с ниска латентност.

Според производителите базовата станция, LTE ще позволи да се оборудват с комуникации социално значими обекти като част от програмата за премахване на цифровото разделение в Русия.

По-рано бе съобщено, че Русия е създала свръхзащитен маршрутизатор на база на процесора Байкал. Той е разработен от служители на Roselektronika Holding (част от държавната корпорация "Ростех").

Страната се готви да произвежда сама своето телекомуникационно оборудване, след като водещите световни доставчици обявиха, че няма да работят в Русия. Един от малкото доставчици на оборудване – Huawei пък най-вероятно също ще се изтегли окончателно от пазара, след като пусна всички свои служители в отпуска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай