Пускат лимитирана серия DS3 Cabrio Racing

Пускат лимитирана серия DS3 Cabrio Racing  | StandartNews.com

Показаният пред широката публика в края на миналата седмица концепт Citroen DS3 Cabrio Racing може да бъде пуснат и в продажба. Вероятно ще става въпрос за лимитирана серия от 200 коли, твърдят британски медии.

Концептуалният автомобил, който беше демонстриран на Фестивала на скоростта в Гудууд, съчетава в себе си качествата на кабриолет, но с подсилени спортни характеристики и елегантността на линията DS. Колата, която има изключително агресивно и спортно излъчване, предлага и огромни възможности за персонализация. Задвижването й е поверено на 1,6-литров бензинов мотор с 202 к.с. За още по-сигурното поведение на пътя автомобилът е оборудван и със спортни спирачки.

Сериозен акцент е отделен и върху дизайна. Агресивният външен вид на DS3 Cabrio Racing се подчертава от 19-цоловите джанти, дръжките на вратите и страничните огледала с карбонови апликации, боята мат и др. За да се почувства шофьорът специален, DS3 Cabrio Racing е със спортни седалките, които възпроизвеждат типичната за линията DS "верижка на часовник" с три вида материал -кожа Напа, специална кожа DS и Алкантара. Специалните шевове в цвят Carmin освен върху седалките за пръв път се появяват и на таблото и скоростния лост.
От Citroen разкриват, че автомобилът ще бъде показан и на автосалона във Франкфурт през септември. Според слуховете тогава вероятно ще бъде обявено и дали наистина ще бъде пуснато серийно производство или лимитирани бройки. Медиите на Острова спекулират, че на DS3 Cabrio Racing ще бъде около 35 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай