Първото за България международно състезание за 5-инчови дронове на закрито се проведе в рамките на Inter Drone

Организирането на състезанието е доказателство, че дрон спортовете ще бъдат важна част от развитието на сектора

Първото за България международно състезание за 5-инчови дронове на закрито се проведе в рамките на Inter Drone | StandartNews.com

Първото за България международно състезание за 5 – инчови дронове на закрито – DroneARENA @ Inter Drone Expo 2022 – се проведе успешно в рамките на първото на Балканите международно изложение за дронове Inter Drone Expo 2022. Победителите в надпреварата са както следва:

1/ Антони Георгиев от София – 141 обиколки

2/ Младен Богоев от София – 136 обиколки

3/ Александър Даскалов от София – 130 обиколки.

Организатори на събитието са Асоциация Обединено Дрон Общество, Steldi Air, Българска Федерация по Авиомоделизъм – BAF, Клуб DroneXtreme ( София ), Камбаните Дрон Клуб – София, Клуб AltairFPV (Габрово), DCV – Дрон Клуб Варна, Дрон Клуб Пловдив, в рамките на международния проект Drone ARENA.

„Провеждането на първото на Балканите дрон изложение и събирането на толкова реномирани компании и организации на едно място показва огромния потенциал на дроновете за икономиката, публичния сектор и за обществото ни като цяло. Регулациите в сектора вече съществуват и бизнесът постепенно осъзнава възможностите на този технологичен сегмент. А организирането на първото у нас състезание за 5 – инчови дронове на закрито е доказателство, че дрон спортовете ще бъдат важна част от развитието на сектора“ – заяви Антон Пулийски, Председател на Асоциация “Обединено Дрон Общество” и основател и управляващ “Drones & AI LABs”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай