Сряда,

Първият сгъваем смартфон на Honor ще се появи следващата седмица

От: Кристиан Антонов -
161
Първият сгъваем смартфон на Honor ще се появи следващата седмица
A
A
A

Смартфоните със сгъваеми екрани стават все по-достъпни, а с това и общият брой от тези модели на пазара се увеличава. Очакванията на специалистите са през 2022 г. да видим не само много нови апарати, но и компании, които за първи път демонстрират подобни продукти в портфолиото си.

След като преди месец на пазара се появи първият подобен модел на китайската компания OPPO - на Find N – сега се очаква още един играч да представи свой първи подобен апарат.

Китайският производител Honor разпрати покани до журналисти, от които става ясно, че смартфонът ще носи името Magic V. Премиерата му е насрочена за 10 януари. Все още няма достатъчно подробности за хардуерните му възможности, но на поканата се вижда как ще изглежда телефонът.

Явно ще разполага с тройна камера на гърба, събрана в правоъгълен модул. Вижда се и част от екрана с камерата, която е намерила място в малък прорез. По снимките, публикувани до този момент, може да се предположи, че Magic V, че се сгъва като мида, подобно на Galaxy Z Fold 3 и ще има плоски ръбове.

Логично е в него да видим най-новия и най-добър чипсет Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm. Подобно на предишните смартфони на Honor, Magic V ще бъде ограничен до китайския пазар в първите месеци след премиерата си. Смартфонът ще се изправи срещу актуалните в момента модели  като OPPO Find N, Galaxy Z Fold 3 и Huawei Mate X2.

А тук ще намерите още технологични новини


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com