Първата пътническа станция в мрежата от тунели за превозни средства „Vegas Loop“ е факт

Станцията е разположена под Resorts World Las Vegas и се очаква да има 55 спирки

Първата пътническа станция в мрежата от тунели за превозни средства „Vegas Loop“ е факт | StandartNews.com

Първата пътническа станция в мрежата от тунели за превозни средства „Vegas Loop“, която се изгражда от Boring Company на Илон Мъск, беше открита на 30 юни. Станцията е разположена под Resorts World Las Vegas и се очаква да има 55 спирки по протежение на 29 мили тунели.

Компанията Boring вече управлява малка версия на тази система „Teslas in Tunnels“ под Конгресния център в Лас Вегас, която отвори врати в началото на 2021 г. и включва два тунела с дължина 0,8 мили. След това стартъпът на Мъск предложи мащабно разширяване в целия град, което в крайна сметка беше одобрено от служители на окръг Кларк миналата година. Системата използва управлявани от хора превозни средства Model X и Y за транспортиране на пътници, въпреки предишните изявления на Мъск за използване на шейни за превозване на автомобили през тунелите.

Наречена Vegas Loop, системата ще позволи на пътниците да се возят на стоп с Tesla до и от места като хотелските казина на Las Vegas Strip, новия футболен стадион на града, Las Vegas Convention Center и международното летище McCarran. Казино станция Resorts World е първата отворена станция. Компанията наскоро получи единодушно одобрение да разшири своя проект Vegas Loop, за да включи спирки на забележителности като Stratosphere и Fremont Street.

От Кларк Каунти твърдят, че през тунелната система могат да пътуват до 57 000 пътници, а за изграждането й няма да се харчат пари на данъкоплатците. Компанията по-рано каза, че ще плати сметката за изграждането на главните тунели, но планира да поиска от хотелските казина или други фирми, които искат станция, да платят тези строителни разходи.

Boring Company работи за изграждането на система от тунели под Лас Вегас вече няколко години . През това време амбициите на Мъск за това как би изглеждала базираната на тунели транспортна система се промениха. Преди той си е представял използването на шейни за транспортиране на автомобили от повърхността до тунелите и обратно, както и капсули, които дават предимство на велосипедисти и пешеходци. Някои от усилията на компанията да копае на други места се провалиха, като в Чикаго, Лос Анджелис и Североизточния коридор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай