Приложение за iPhone пази от бременност

Clue праща контрацептивите в историята, твърдят създателите му

Приложение за iPhone пази от бременност | StandartNews.com

Лос Анджелес. Ново приложение за iPhone следи критичните за жените дни и предсказва кога могат да правят безопасно секс, без риск да забременеят. От друга страна, същата програма може да е от полза и на желаещите да заченат.

Точността на прогнозите на Clue е доста висока, съобщава MacDaily, цитиран от technews.bg. За да работи ефективно, приложението се нуждае от данни за менструацията, промените в настроението и нивото на изпитваната болка. Стотици жени вече са пробвали Clue. Създателите на програмата вярват, че тя ще елиминира употребата на контрацептиви. Повод за гордост е и дизайнът на приложението, който е твърде различен от този на други подобни решения.

Clue е нещо повече от обикновен женски календар. В приложението са включени полезни съвети и коментари, на базата на които жените могат да оценят своето състояние и при необходимост да се обърнат към лекар.

Clue се разпространява безплатно чрез онлайн каталога Apple App Store. В бъдеще разработчиците планират да добавят платени функции за измерване температурата на тялото и други данни. При откриване на аномалии приложението веднага ще информира потребителя.

В същото време проучване на компания Jumio показа, че 9% от американците ползват смартфоните си и по време на секс. Една пета от анкетираните на възраст от 18 до 34 г. пък признават, че нямат нищо против ползването на смартфоните в най-интимните моменти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай