През 2022 година ще видим първите 200-мегапикселови камери в мобилн

Производителят на рекордно големия сензор няма да е първият, поставящ го със своите модели

През 2022 година ще видим първите 200-мегапикселови камери в мобилн | StandartNews.com

Надпреварата за поставяне на камери с все повече мегапиксели в смартфоните от най-висок клас няма да спре и през следващата година. Още този септември Samsung обяви, че е произвел специален 200MP ISOCELL HP1 сензор, който ще предложи и на другите марки, които произвеждат смартфони.

Заради високата му цена до сега нито един производител обаче не го е поставил в свой модел. Самите мениджъри в корейската компания обявиха, че няма да разчитат на него за своите флагмани поне до 2023 година.

Оказва се обаче, че Motorola и Xiaomi имат сериозен интерес към него и вече са поръчали бройки от камерата за своите предстоящи модели. Новината разкрива достоверен източник в Twitter, известен с достоверната си вътрешна информация и при предишни случаи.

Според изтеклите данни производителите ще поставят специалния и рекорден до този момент сензор за камера в свои флагмани.  Те ще се появят на пазара във втората половина на следващата година.

В интерес на истината ситуацията бе подобна и при предишния рекорд – 108-мегапикселовия сензор, появил се през 2019 година. Първият смартфон с него бе дело на Xiaomi, въпреки че той отново бе произведен от Samsung. Това се случи чак в началото на 2020 г., когато предишният рекорд при сензорите бе поставен в Galaxy S20 Ultra.

Повече технологични новини можете да прочетете в специалната ни рубрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай