Представиха българско решение за контрол на достъпа до жилища и офис сгради с иновативни идентификатори

Internet of Things технологията е изцяло българско производство и е 100% защитена

Представиха българско решение за контрол на достъпа до жилища и офис сгради с иновативни идентификатори | StandartNews.com

Internet of Things технологията е изцяло българско производство, 100% защитена е и позволява на домоуправителите или администраторите да проследяват хронологията на посещенията

 

Български екип представи иновативно Internet of Things (IoT) решение за контрол на достъпа в жилища, офиси и различни други сгради. То не само улеснява достъпа до дадена сграда и предотвратява влизането на неоторизирани лица, а и позволява да бъдат проследявани хронологично всички посетители в нея. Системата е подходяща както за модерни жилищни кооперации, чиито собственици искат да защитят по-добре имота си и да елиминират различните рискове, свързани с изгубване на ключове или използване на шперцове за проникване, така и за офиси, предприятия, складове и други бизнес сгради. На техните администратори и собственици IoT решението предоставя цялостен поглед върху достъпа до помещенията.

„Системата, която предлагаме е цялостна и включва всички аспекти от контрола на достъпа – от надеждна метална врата, през специално мобилно приложение, до иновативен контролер и централа за заключване с чип. Те са изцяло българско производство и вече 12 години доказват своята надеждност и ефективност на повече от 10 000 хиляди отделни локации в цялата страна. На тяхна база ние изградихме цялостно технологично решение, което отговаря на всички стандарти в бранша и може да бъде внедрявано във всякакъв тип сгради у нас или в чужбина“ – споделя Красимир Алексиев от фирма Метал 22, която е разработила IoT системата.

Тя е напълно защитена, като идентификаторите не могат да се копират от никого и по никакъв начин, а само домоуправителят или администраторът може да добавя в паметта на системата нови чипове. По този начин той има пълен контрол на достъпа до входа на сградата и може както да проследява лесно хронологията на посещенията във входа, така и да ограничава достъпа на отделните идентификатори. Могат да бъдат предоставяни и временни идентификатори, които да се ползват от майстори или други външни лица, които имат работа на територията на сградата.

Решението разполага с лесен и интуитивен потребителски софтуер на български език, което улеснява работата на повечето домоуправители и администратори у нас. Те могат да работят с него чрез няколко способа – с помощта на приложение за лаптоп, на мобилно приложение за операционната система Android, което може да се свързва посредством Bluetooth връзка или мобилната мрежа, както и ръчно – с помощта на главен чип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай