Появи се поддръжка на функция "картина в картина" в приложението YouTube за iPhone и iPad

Режимът "картина в картината" ще работи на устройства с iOS 15 и iPadOS 15, както и на по-нови версии на операционната система

Появи се поддръжка на функция "картина в картина" в приложението YouTube за iPhone и iPad | StandartNews.com

През юни миналата година Google обяви предстоящата поява на режим "картина в картина" в приложението YouTube за iPhone и iPad. Няколко месеца след обявяването на функцията тя стана достъпна за притежателите на абонамент за YouTube Premium. Сега научихме, че режимът скоро ще бъде достъпен за всички собственици на съвместими устройства на Apple.

Става дума за функция, която позволява минимизиране на приложението YouTube по време на възпроизвеждане на видео, като оставя мини плейър на работния плот, в който видеото продължава да се възпроизвежда. Този прозорец може да бъде преместван свободно от потребителя по екрана, за да бъде гледането по-удобно. Съобщава се, че тестването на функцията е приключило през април тази година и оттогава Google не е споменавала за нейната съдба.

Режимът "картина в картината" ще работи на устройства с iOS 15 и iPadOS 15, както и на по-нови версии на операционната система. За да използвате новата функция, просто отидете в раздела Общи настройки на приложението YouTube и активирайте съответната опция.

Що се отнася до скоростта, с която новата функция ще бъде разпространена, вероятно ще минат няколко седмици, преди тя да стане достъпна за всички потребители на приложението YouTube на устройствата на Apple. Отбелязва се, че режимът "картина в картина" вече е достъпен за безплатните потребители на YouTube в САЩ, но само за видеоклипове, които не са музикални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай