Потребителите се доверяват на Amazon и Google за сметка на Apple

Най-голямо е неодобрението към Facebook и рекламите в платформата

Потребителите се доверяват на Amazon и Google за сметка на Apple | StandartNews.com

Ново проучване, публикувано в The Washington Post, разкрива, че повечето хора предоставят личните си данни с повече спокойствие в ръцете на Amazon и Google, отколкото на Apple. Въпреки това компаниите са в челото на класациите за доверие. На другия ѝ край са Facebook, TikTok и Instagram.

Проучването обхваща повече от 1000 анкетирани интернет потребители в САЩ. 39% от тях се доверяват на Amazon, 34% дават доверието си на Google, докато към Apple доверието е само 26%.  Instagram се нарежда на седмо място с 19%, WhatsApp е осми с 15%, а TikTok е последен с 12% процента.

В изследването са включени и въпроси, водещи до негативна класация. Оказва се, че Facebook има най-голямо неодобрение и повече от 72% не се доверяват на компанията. TikTok е следващият с 63%, а Instagram е с 60% недоверие.

Анкетираните дават мнението си и за рекламите в платформите. Най-недолюбвани отново са тези във Facebook. 82% от респондентите намират третираните онлайн реклами за досадни, а 74% ги определят като инвазивни. Само 27% от потребителите намират подобни реклами за полезни.

А тук ще намерите още технологични новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай