Потребителите на Instagram ще могат да пазаруват директно в чатовете

Новата функция е част от по-широките усилия на Meta в областта на електронната търговия

Потребителите на Instagram ще могат да пазаруват директно в чатовете | StandartNews.com

Потребителите на Instagram скоро ще могат да правят покупки от малки компании и инфлуенсъри директно в чат стаи, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на Meta Platforms, компанията собственик на Instagram.

Според съобщението, потребителите на приложението просто ще напишат съобщение до компанията, ще добавят съответните настройки, ако е необходимо, и ще направят поръчката си в чата. След като направи поръчка, потребителят ще може да я проследи отново чата, както и да зададе допълнителни въпроси на търговеца на дребно, ако е необходимо. Можете да платите за поръчката си чрез системата за плащане Meta Pay. Не е уточнено в кои страни ще бъде достъпна възможността за извършване на покупки в чатовете в Instagram.

Новата функция е част от по-широките усилия на Meta в областта на електронната търговия. Още през 2020 г. гигантът в социалните мрежи пусна магазини, за да позволи на потребителите да купуват различни продукти във Facebook и Instagram. Тъй като приложението Instagram е много популярно в цял свят, може да се предположи, че възможността за пазаруване в чатове ще се превърне в търсена функция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай