Подразделението на Meta - Reality Labs спира някои проекти

Компанията ще наеме и по - малко служители

Подразделението на Meta - Reality Labs спира някои проекти | StandartNews.com

Отношението на Facebook към метавселената продължава да е объркано. Подразделението на Meta - Reality Labs, дом на неговите хардуерни дейности и инициативи за метавселена, ще съкрати някои от проектите си, пише Ройтерс. Не е ясно кои проекти ще бъдат засегнати, но техническият директор на Meta Андрю Босуърт е казал на служителите, че компанията вече не е в състояние да си позволи част от работата, която някога е планирала, а някои проекти ще бъдат „отложени“.

Новината е удар върху амбициозния план на Meta да преориентира компанията около виртуалната реалност и метавселената, а не нейната социална мрежа. Тя загуби10 милиарда доларана Reality Labs през 2021 г. и планира да наеме по-малко служителипрез 2022 г. в сравнение с предходните години.

В същото време новостите не спират. Проект Камбрия, „висок клас“ VR слушалки се очакват тази есен. Описани като „лаптоп за лицето“ или „Chromebook за лицето“, те ще имат спецификации, подобни на тези на Chromebook и ще използва собствената VR операционна система на Meta, която е базирана на Android. Очаква се да бъдат съвместим с уеб-базирани инструменти и услуги, както и с някои приложения на Quest. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай