Питър Тийл напуска борда на директорите на Meta

Той съветваше Марк Зукърбърг от най-ранните дни на Facebook

Питър Тийл напуска борда на директорите на Meta | StandartNews.com

Питър Тийл напуска борда на Meta, повече от 16 години след като стана един от най-ранните инвеститори в компанията-майка на Facebook. В изявление Марк Зукърбърг посочи, че „винаги сме знаели, че в даден момент той ще посвети времето си на други интереси“.

The New York Times съобщи, че тези интереси включват „влияние“ на предстоящите междинни избори през ноември и „подкрепа на кандидати, които подкрепят дневния ред на бившия президент Доналд Тръмп“.

„Питър беше ценен член на нашия борд и аз съм дълбоко благодарен за всичко, което направи за нашата компания – от вярата в нас до това да ме научи на толкова много уроци за бизнеса, икономиката и света“, сподели Зукърбърг. „Питър наистина е оригинален и мислещ човек, пред когото можеш да поставиш най-сложните си проблеми и да получиш уникални предложения.“

Тийл съветваше Зукърбърг от най-ранните дни на Facebook. Той се присъедини към борда на компанията през 2005 г., след като инвестира 500 000 щ. долаа в новата социална мрежа. В изявление той нарече Зукърбърг „един от големите предприемачи на нашето време“.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай