OpenAI възнамерява да открие офис в Европа - Полша се разглежда като обещаващ вариант

Олтман разглежда "гъстотата на талантите" в страната, в която ще бъде открит офисът, като ключов фактор при избора на място

OpenAI възнамерява да открие офис в Европа - Полша се разглежда като обещаващ вариант | StandartNews.com

Ръководителят на OpenAI, Сам Алтман, заяви, че една от целите на настоящата му обиколка из европейските градове е да намери място за откриване на нов офис в Европейския съюз. Според бизнесмена Полша е сред приоритетните страни.

Ръководителят на OpenAI заяви това в интервю, когато беше попитан за евентуалното откриване на европейски офиси. "Планираме да разположим офис за научноизследователска и развойна дейност в Европа, а не офис за управление", каза Алтман. Намирането на място за такъв филиал е една от целите на европейската му обиколка, на която е в момента, каза той.

Според Блумбърг, Олтман разглежда "гъстотата на талантите" в страната, в която ще бъде открит офисът, като ключов фактор при избора на място. Полша е доста привлекателно място за ИТ индустрията. В нея се намират основните ИТ платформи на компании като Alphabet, P Morgan Chase & Co и Visa, а също така е дом на CD Projekt SA, издател на култови игри като The Witcher и Cyberpunk 2077.

Алтман също така заяви, че подкрепя намерението на Европа да ръководи формирането на глобална политика за регулиране на компаниите за изкуствен интелект. Ръководителят на OpenAI преди това говори пред американски сенатори, където също говори за области, свързани с ИИ, в които подкрепя регулирането, като например етикетирането на съдържание, генерирано от невронни мрежи, и предотвратяването на дезинформация.

Алтам също така очаква да посети Париж и Обединеното кралство. Освен това ръководителят на компанията заяви, че наскоро пуснатата мобилна версия на ChatGPT е довела до малко, но видимо увеличение на абонаментите за платената Pro версия на услугата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай